RECEPT - RYBÍZOVÝ KOLÁČ S DROBENKOU Z OVESNÝCH VLOČEK

Dneska opět nevšední a hlavně neknižní článek!

Po pěti měsících přináším další z mých receptů na něco dobrého a sladce kyselého. 
V neděli jsem si totiž řekla, že něco upeču a v mrazáku jsem našla rybíz. Hned mě napadlo, že by bylo na čase ho spotřebovat, neboť letní sezóna přijde ani se nenadějeme a budu mít od táty rybíz čerstvý.


Samozřejmě se s vámi podělím o fotografie i recept :-) 


Takže ho neváhejte vyzkoušet!


RYBÍZOVÝ KOLÁČ S OVESNOU DROBENKOU

Ingredience:
Rybíz (červený) rozmražený – já měla 500ml vaničku od zmrzliny :-)
200g hladké bílé špaldové mouky
½ sáčku kypřícího prášku
1 kelímek bílého jogurtu (200g)
1 vejce  
2 lžíce datlového sirupu
2 lžíce medu
15g rozpuštěného másla

Postup
Mouku v míse smícháme s vajíčkem a bílým jogurtem a kypřícím práškem, přidáme rozpuštěné máslo, datlový sirup a med. A těsto utřeme do hladka. Díky datlovému sirupu budeme mít takovou narůžovělou barvu. Těsto rozetřeme do vymazané formy (já použila dortovou o průměru 20 cm). Poklademe rybízem.
Já jsem ho navíc poprášila moučkovým cukrem, aby nebyl tak kyselý. 

Navrch posypeme drobenkou, kterou si připravíme z následujících ingrediencí:

 Drobenka:
100g jemných ovesných vloček
80g másla
50g mletých vlašských ořechů
50g třtinového cukru

Vše spolu zamícháme. Máslo můžeme dát rozpustit, a nebo použít změklé. Pokud použijete změklé doporučuji dělat ručně, aby se máslo krásně spojilo s vločkami.

Pečeme při 180 stupních asi 20 – 30 minut, podle trouby.


Přeji Všem, kdo recept vyzkouší - Dobrou chuť! 

Vaše ൬ermaidka


Publikováno dne: pondělí 24.dubna/2017 v 17:00

Komentáře

  1. Sakra, to jsem neměla vidět! Teď se budu muset v kuchyni taky činit. Miluji koláče, čaj a knížky! :D
    Parádní jednoduchý recept, určitě byl koláč výborný. :)
    Zdraví Anita

    OdpovědětVymazat
  2. Páni! Tak ten vypadá výýýborně! :D Až budu mít rybíz, určitě vyzkouším! U nás se kyselé miluje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když si vzpomeneš, dej pak vědět, zda chutnal :)

      Vymazat
  3. Já si budu muset pořídit formu. Stále častěji narážím na recepty na koláče a ten tvůj vypadá pravdu úžasně. Zrovna nedávno jsem přemýšlela, co s tím rybízem v mrazáku provedu :D Musím co nejdříve zkusit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mi dlouho trvalo pořídit si formu, nakonec mi ji darovala bývalá kolegyňka ;D
      Koláč vyzkoušej a dej pak vědět ;)

      Vymazat
  4. Zdravé a chutné!! Miluji takové recepty. Strašně ráda dělám Makovec s chia semínkami. Vyzkouším,draha polovička pořád chce rybíz a koláč :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak makovec není bohužel nic pro mě - nemůžu mák :(
      Pokud se do receptu pustíš, přeji ať chutná :)

      Vymazat
  5. Koláč vypadá skvěle, hned bych ochutnala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od té doby, dělám velmi často zapečené/karamelizované vločky :-)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za váš čas strávený u článku a za komentář. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

SVĚT KNIHY 2018

RC V PASTI LŽÍ

BŘEZEN - 3. Ohlédnutí